Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Szeretném tudni mit jelent. Jobb vese: a kp. kehelyben egy 3 mm-es echodens képlet, hangárnyék nélkül. Kérdésemre azt a választ kaptam, hogy vesehomok. Igazat mondtak? 3 mm-es, és homok?

Köszönöm válaszát,
Edit
Tisztelt Kérdező!

"Jobb vese: a kp. kehelyben egy 3 mm-es echodens képlet, hangárnyék nélkül. " Méretéből adódóan nem ad hangárnyékot , de már kőnek tekinthető (homok nem látszik mert nagyon kicsi)

Üdvözlettel,
Ultrahangközpont.hu
ultrahangkozpont.hu
Tisztelt Doktornő!

Hasi ultrahangon két kb 15mm-es echodús gócokat fedeztek fel. Elküldtek MR vizsgálatra melynek eredménye: a hepar normális nagyságú, a 4. Segmentumában a T1 súlyozott axiális síkú mérésen a környezeténél diszkréten hypointensebb, 25mm nagyságú terület mutatkozik, melyen belül érképletek ábrázolódnak. A máj 6. Segmentumában 15 nm-es echoszegény szegélyű isointens képlet sejthető. A T2 súlyozott méréseken a máj homogén szerkezetű, benne gó is laeiso nem azonosítható. Májvénák szabályosak. A májban az ultrahangos vizsgálattal jelzett elváltozások érdemben nem azonosíthatóak, így a kontrasztanyagtól eltekintettünk. Gócok változása esetén újabb vizsgálat javasolt . segítene értelmezni hogy tulajdonképpen akkor mik lehetnek ezek a "foltok".

Előre is nagyon köszönöm!
Kedves Herczeg Anna !

Kérem fáradjon be egy kontroll ultrahang vizsgálatra mivel a leletek nem egyértelműek.
Köszönöm

Üdvözlettel,
Ultrahangközpont.hu
ultrahangkozpont.hu
Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy nekem sajnos több csomó is található a testemen, a legtöbb a combomon, de van a hátamon és a hasamnál is. Ezeket lehet egy ultragangos vizsgálattal megnézni és ha igen, akkor annak mi lenne az ára? Helyileg hol történik a vizsgálat?
A karomból már kioperáltak egy nagyobb zsírcsomót. Mintha a mostani csomók is ilyenek lennének, de ezt szeretném kideríteni.

Üdv.
Szigetvári G.
Tisztelt Szigetvári Gabriella!

Elvileg minden csomót meg lehet nézni Ultrahanggal.
Ha a vizsgálat egy csomóról kideríti, hogy az zsírcsomó és Ön elhozza a korábbi műtétjének a szövettani leletét, akkor könnyebb tanácsot adni. Általában azt szoktuk javasolni, hogy nézzük meg azokat a csomókat, melyek esztétikai problémát okoznak, fájdalmasak, vagy jelentősen növekednek, mert ezek azok, melyek műtétet igényelnek.

Sajnos a zsírcsomók jelentkezése alkati probléma lehet, de azért egy vérvétel (pl. magas szérum triglicerid, cholesterin szinrt is okozhatja) és szakemberrel ( belgyógyász) való konzultáció, amelyeket így látatlanban tudok javasolni.

Üdvözlettel,
Ultrahangközpont.hu
ultrahangkozpont.hu
Jó Napot!

Az a kérdésem , hogy a férjemnek hónaljban és a mell irányába fájdalmai vannak már egy hónapja.Súlyzós edzést végez és valószínű hogy meg húzódott neki.El is ment sebészetre megtapogatták ennyi , de már egy hónapja elég kellemetlen neki.

Van rá mód hogy ultrahanggal kiderül mi a baja?
Tisztelt Henter-Sipos Anita!

Az izomszakadás Uh-gal kimutatható ,de a meghúzódás ill.a túlterhelés nem. Az izomszakadás érdemes kimutatni ,hogy érdemes -e műteni v sem ."

Üdvözlettel,
Ultrahangközpont.hu
ultrahangkozpont.hu
Tisztelt doktor úr/nő!

Gyermekem most 5 hetes és "elvileg" csecsemőkori kólikája van. Azért írom, hogy "elvileg" mert már minden létező gyógymódot kipróbáltunk, de nincs enyhülése a babának. Tej és minden egyéb puffasztó étel mentes diétán vagyok, kapott infacolt, biogaiat, paraffin olajat, sűrűn van büfiztetve, próbáljuk masszírozni, lábtornáztatni, hordozókendőbe tenni, édesköméyn teát inni, de semmi nem használt!Végül az orvos javaslatára elkezdtük szélcsövezni! Ez utóbbi kicsit enyhít a fájdalmán, de gyakran még szélcsövezés után is görcsöl! Mielőtt szélcsöveztük volna is nagyon ritkán volt széklete, az is hosszú szenvedés után jött ki szegényből, de mióta szélcsövezzük úgy vettük észre, nincs már spontán széklete. Ezért elhagytuk a szélcsövet. Így viszont ismét visszaállt az előtte fennálló helyzet, hogy a baba órákon keresztül sír és görcsöl és nem jön ki belőle alul semmi! A legnagyobb problémánk, hogy a baba az ébrenléteinek a 80-90%-át görcsöléssel és keserves sírással tölti, mert látszik rajta, hogy komoly fájdalmai vannak! De gyakran még álmában is görcsöl! Egyszerűen jóformán nincs nyugalmi állapota a nap 24 órájában, csak amikor mélyen alszik! Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e hogy valami elzáródás vagy szűkület lehet a beleiben, hogy képtelen kakilni? Illetve lehet-e összefüggés, hogy majnem 3 héttel korábban érkezett a kiírtnál és sztreptokókusz fertőzésem volt, amire én kaptam antibiotikumot és neki szerencsére negatív lett a lelete születése után. De ettől függetlenül létezik-e hogy mégis csak okoz ez valami problémát a beleiben? Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett a levelem.

Válaszát előre is köszönöm
Kedves Anyuka!

A kérdés valójában nem ultrahangos, mert ez elég komplex problémának tűnik. Szívesen megnézem ultrahanggal, de jó lenne, ha az összes eddigi leletével együtt eljönne egy gastroenterológiai vizsgálatra is. 5 hetes babának, aki kizárólag anyatejes, nem baj, ha 2-3 naponta van széklete.
Ha folyamatosan sír, annak is sok oka lehet (kevés az anyatej, éhes vagy túletetett, stb.).

Az elzáródás, szűkület vizsgálata nem az ultrahang, hanem a kontrasztanyagos röntgen vizsgálat, de az lehet a következő, ha megvolt az UH (látható lehet, a felhalmozódott széklet a belekben) és a gastroenterológiai vizsgálat.

Várom rendelésemen akár már jövő csütörötökön.

Tisztelettel,
Dr. Kövi Rita
Dr. Kövi Rita radiológus
Pajzsmirigy vizsgálatkor anti TPO is végeznek? Köszönöm válaszát
Tisztelt Töltszéki Tiborné!

A pajzsmirigy ultrahang vizsgálatba nem tartozik bele az anti TPO vizsgálata.Ellenben ha szeretné, labor asszisztens kollégáink el tudják önnek végezni az ultrahang után.

Üdvözlettel,
Raffai Henriette
Raffai Henriette Egészségügyi asszisztens

Hírek

Mit mutat meg a pajzsmirigy ultrahang Hashimoto-kór esetén?

Mit mutat meg a pajzsmirigy ultrahang Hashimoto-kór esetén?

A Hashimoto-kór tulajdonképpen egy hosszan tartó pajzsmirigy-gyulladás, az egyik leggyakoribb pajzsmirigy betegség. Ez az autoimmun folyamat sokáig tünetmentes lehet, ezért sokan viszonylag késői stádiumban fordulnak orvoshoz. A diagnózis felállításához azonban nem csak a tünetekre lehet támaszkodni, de a ...
Fájdalom, duzzanat, terméketlenség esetén is fontos a here ultrahang vizsgálat

Fájdalom, duzzanat, terméketlenség esetén is fontos a here ultrahang vizsgálat

A sugárzás- és fájdalommentes ultrahang vizsgálat segítségével az orvosok gyorsan, pontosan képet kaphatnak az adott szerv állapotáról. Igaz ez a here ultrahang vizsgálat esetében is, amivel olyan betegségek jeleit lehet felfedezni, mint például a here- és mellékhere gyulladás, herecsavarodás ...
Ízületi fájdalomnál, sérülésnél gyors diagnózist hozhat az ultrahang

Ízületi fájdalomnál, sérülésnél gyors diagnózist hozhat az ultrahang

Egy térd, egy váll, egy boka, egy csuklósérülésnél általában szükséges valamilyen képalkotó módszer, hogy kiderüljön, történt-e törés vagy valamilyen más probléma felmerült-e az érintett ízületnél. Korábban szinte csak a röntgen jelenthetett megoldást, ...

Prima Medica Egészségközpontok
