Prosztatarák szűrés

Létrehozva: 2014.04.17 15:56 Módosítva: 2018.10.17 08:50

Prosztatarák szűrés ultrahang diagnosztikával

Az életkor előrehaladtával egyre inkább előtérbe kerül az egészség megőrzése, a rendszeres szűrővizsgálatok fontossága, hiszen az időben diagnosztizált elváltozások többsége még visszafordítható. A prosztatarák szűrés részeként javasolt az ultrahang vizsgálat, képalkotó diagnosztika. 40-50 éves kortól már javasolt rendszeres időközönként a prosztatarák szűrése.


A prosztatarák szűrése ultrahanggal teljesen fájdalmatlan és a szervezetre semmilyen megterhelést sem jelent. Az ultrahang vizsgálatot elegendő elvégezni a hasfalon keresztül.

Prosztata szűrés (ultrahang vizsgálat + PSA vizsgálat) - 21.070,- Ft

A prosztatarák diagnosztizálása

A prosztatarák szűrése két úton is történhet ultrahanggal és laborvizsgálattal.
A prosztata ultrahangos szűrése során arra kapunk választ, hogy milyen a prosztata szerkezete, mérete, tapasztalható-e elváltozása. A prosztatarák ultrahangos szűrése mellett javasolt PSA vérvizsgálat elvégzése is.  A prosztatarák előfordulása családi halmozódást mutat, tehát ha a családban volt már, akkor nagyobb eséllyel alakul ki újra.

Prosztarákra utaló lehetséges tünetek a következők:

Nehezített- és gyakori vizelési inger, vizelet sugara gyenge, közben fájdalom kíséri. A herék mögötti terület fájdalmassá válhat. A beteg hidegrázást érezhet, az ejakuláció is fájdalmas lehet.
A prosztatarák szűrése a tünetek megléte esetén sürgősen javasolt, mivel a betegség halálos kimenetelű is lehet, ha a daganat rosszindulatú. A jóindulatú prosztatadaganat / megnagyobbodás műtéti ás gyógyszeres úton kezelhető.   

Miből áll a prosztatarák szűrés?

A prosztatarák ultrahangos szűrése nem invazív beavatkozás, tehát külsőleg történő vizsgálattal is megvalósítható. A szűrővizsgálat telt húgyhólyaggal lesz sikeres, mert csak úgy lesznek láthatóak a képletek.
Az Ultrahang Központban a prosztatarák szűrés ultrahang vizsgálattal előzetes bejelentkezéssel történik. Jelentkezzen be prosztatarák szűrés ultrahangra itt >>